Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda dün (03.05.2017) Radyasyon Güvenliği Komitesi tarafından "Radyasyon Güvenliği Eğitim Semineri" düzenlendi.

Tıp Fakültesi hastane çalışanlarının katıldığı eğitimde konuşmacı olarak yer alan Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Radyofizik Uzmanı Berna Tırpancı, radyasyonun Elektromanyetik Radyasyon ve Partiküler Radyasyon olmak üzere ikiye ayrıldığını ifade etti. Radyasyonun biyolojik etkilerini anlatan Berna Tırpancı, "Radyasyonun üreme sistemine etkisi oldukça önemlidir. Üreme sistemine etkisine kromozom hasarı ve kısırlığı örnek verebiliriz" ifadelerini kullandı.

Hamileler Radyasyona Maruz Kalmamalı
Hamilelerin zorunda kalmadıkça radyasyona maruz bırakılmaması ve hastaya, topluma ve çalışanlara zarar vermeden uygulanması gerektiğine dikkat çeken Tırpancı, "Alara olarak adlandırılan doz, radyasyonda alınabilecek en düşük dozdur ancak buna rağmen hiçbir doz tamamen güvenilir değildir" dedi.

Radyasyon kaynağına yaklaştıkça, maruz kalınan radyasyon şiddetinin arttığını aktaran Berna Tırpancı, "Kaynak yakınında çalışma sürelerinin azaltılmasıyla alınan radyasyon dozu da aynı oranda azalmış olacaktır" şeklinde konuştu. Eğitim semineri soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Haber: Merve Özboyacı (Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi
basın ve halkla ilişkiler
iletişim
bilgi edinme birimi
fotoğraf
grafik/tasarım
halkla ilişkiler ve tanıtım
E-GAZETE
Haber Merkezi
Radyasyon Güvenliği Eğitim Semineri